| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Zed McJack Site Admin

Pridružio: 31 Okt 2006 Poruke: 258 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Uto Mar 25, 2008 10:22 am Naslov: VFP9 SP2 i oko njega |
|
|
Rick Schummer u svom blogu kaže da je broj ljudi koji su instalirali SP2 za VFP9 skroman(manje do 20%) iz više razloga.
On navodi nekih sedam razloga od kojih su dva po njegovom mišljenju presudna.
Prvi je pad poverenja povezan sa brojem novo-otkrivenih grešaka u SP2, dok je drugi vezan za činjenicu da većina programera nije svesna da je na istom računaru moguće instalirati više verzija VFP9.
Cela ova situacija ne pomaže mnogo u otkrivanju svih mogućih grešaka u VFP9 SP2, kao i načina za njihovo zaobilaženje, što je neophodno.
Na Fox Wiki-ju postoje dve stranice, jedna za bug listing, dok je druga posvećena rešenjima i/ili zaobilaženju pojedinih bug-ova.
Sa svoje strane Rick Schummer je odlučio da pomogne ljudima, pa je objavio uputstvo za instaliranje više verzija VFP9.
On ostavlja slobodnom mogućnost da ljudi prevedu ovo uputstvo na druge jezike, pa ako se neko ne snalazi sa engleskim, možda bi trebalo da se organizujemo i da prevedemo ovo uputstvo.
Što se mene tiče, moram priznati da ni ja nisam instalirao SP2 upravo zbog broja grešaka koje su uvedene, ali sada imam dobar razlog da isprobam SP2, makar kao znak podrške našem alatu a i Fox zajednici, kod nas i u svetu.
Kako stvar stoji kod ostalih  _________________ Mrav od 120 kg |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
velanac Kaplar

Pridružio: 16 Dec 2006 Poruke: 68 Lokacija: Uljma
|
Poslao: Pon Maj 05, 2008 8:05 am Naslov: |
|
|
Ljudi ajde da se i ja prijavim kao neko ko jos nije instalirao SP2 (zapravo cacko sam nesto ranije a sad nikako da se usudim). Nesto ga u zadnje vreme gledam i mislim se kako nisam u trendu .Koristi li ga neko ovde i na kakve je probleme naletao. Pozdrav svima i srecni vam prosli praznici . |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

Pridružio: 01 Nov 2006 Poruke: 338 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Pon Maj 05, 2008 12:32 pm Naslov: |
|
|
Ja koristim SP2, ne mogu da se nešto posebno žalim na njega... Prilikom instalacije sam imao izvesnih problema jer sam pre toga požurio pa instalirao na razvojnu mašinu Sedna CTP, tj. beta izdanja SP2 (a lepo piše da će to da pravi problem sa konačnom verzijom SP2.
Posle toga je usledila deinstalacija CTP i ponovna instalacija SP2 uz ručno uglavljivanje nekolicine ključnih dll-ova...
Šta ima interesantno u SP2? Možda npr. to što je dodata mogućnost rotacije labela u reportu. _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
velanac Kaplar

Pridružio: 16 Dec 2006 Poruke: 68 Lokacija: Uljma
|
Poslao: Pon Maj 05, 2008 2:23 pm Naslov: |
|
|
| Kako SP2 stoji u radu sa Vistom ima li tu nekih poboljšanja ?. Meni programi dosta čudno rade na Visti (ponekad im nestane TitleBar, kao da postoji problem sa Refresh metodom) nisam doduse stigao tome da se exta posvetim, imate li slicna iskustva ? . |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Eli Regrut

Pridružio: 28 Jun 2008 Poruke: 9 Lokacija: SEE
|
Poslao: Sub Jun 28, 2008 9:20 pm Naslov: |
|
|
Instalirao sam SP1 i sve fino radi s njim. nemam petlje da proÄŤitam 64kB bugova i onda instaliram Sp2, da bih onda morao sve da skidam i idem ispoÄŤetka...
Ne znam da li uopšte treba da se zezam sa Sp2? _________________ Dobro je biti pametan, pametno je biti dobar |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

|
Poslao: Ned Jul 06, 2008 9:27 pm Naslov: |
|
|
Verovali ili ne, Microsoft je objavio hotfix za VFP SP2, vezan za problem sa toolbarom kod SDI !
Ovaj HotFix se odnosi samo na ovaj problem koji je primećen kod VFP SP2. Više na linku: http://support.microsoft.com/kb/948528 _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

|
Poslao: Sub Jul 26, 2008 5:12 pm Naslov: |
|
|
Evo jedno "Contra" u vezi VFP SP2, na čega sam upravo natrčao - ToolTipText ne funkcioniše u Column i Header objektu grida! Ovo je bug koji je oživeo u dotičnom SP2. Dok (ako ) se to ne ispravi, ostaje rešenje sa MouseEnter i MouseLeave...
https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=311817 _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|