|
FoxPro Fox drangulije i druge sitnice
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
goranbaki Regrut

Pridružio: 07 Mar 2009 Poruke: 5
|
Poslao: Ned Maj 31, 2009 10:03 pm Naslov: Visual Studio 2008 i SQL |
|
|
Poceo sam da isprobavam neke stvari u VS 2008 (baza je sql) pa me zanima da li neko zna kako da postavim, za upis u bazu koristim Txt polje koje povezem sa poljem u tabeli, da prelazak na sledece polje ide preko enter a ne tab.
Dobio sam informaciju da je nemoguce jer sql koristi tab za prelazak na sledece polje a ne enter.
I jos jedno pitanje, posto sam u bazi postavio za odredjena polja da mora da se unese podatak morao sam da namestim kad se klikne na taster dodaj da u svako polje, gde je podeseno da mora da se unese podatak, postavi unapred definisanu vrednost. Dal je moguce da se to resi drugacije da su polja prazna klikom na dodaj a da u bazi ostane uslov da moraju da se popune.
Ako nisam bio jasan, ili su ovo glupa pitanje, izvinite ipak sam pocetnik za VS 2008 i SQL.
Hvala |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

Pridružio: 01 Nov 2006 Poruke: 338 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Pon Jun 01, 2009 11:33 am Naslov: |
|
|
Nemam baš iskustva sa radom u VS2008, pa ću probati da dam samo principijelni odgovor. VS je skup alata, a ti nisi ovde napisao u kojem konkretno alatu (jeziku) si radio (VB, C#, ili nešto treće...) U svakom slučaju, treba pogledati u helpu za dotični alat, da li je moguće to što tebi treba, a to je prelazak u sledeće polje sa ENTERom. U VFP postoji ta opcija, ali to ovde tebi ne pomaže, jer VFP nije više deo VS...
U svakom slučaju, ono "sql koristi tab za prelazak na sledece polje a ne enter" ne može da bude tačno (ustvari nema smisla), jer SQL označava jezik za pristup bazi podataka i nema nikakve veze sa korisničkim interfejsom koji je tema tvog interesovanja ovde (ponašanje tabova, entera i sl...).
Što se tiče postavljanja default vrednosti za neke kolone na SQL serveru, dovoljno je da prilikom definisanja baze podataka za te kolone postaviš uslov NOT NULL, pa će server sam po sebi odbiti da primi slogove kod kojih to polje nije postavljeno iz aplikacije. (ako sam te dobro razumeo šta hoćeš da postaviš...) _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
goranbaki Regrut

Pridružio: 07 Mar 2009 Poruke: 5
|
Poslao: Pon Jun 01, 2009 12:22 pm Naslov: |
|
|
| slobodan :: |
�to se ti�e postavljanja default vrednosti za neke kolone na SQL serveru, dovoljno je da prilikom definisanja baze podataka za te kolone postavi� uslov NOT NULL, pa �e server sam po sebi odbiti da primi slogove kod kojih to polje nije postavljeno iz aplikacije. (ako sam te dobro razumeo �ta ho�e� da postavi�...) |
Nisi me razumeo jesam postavio not null ali mi pravi problem prilikom upisa novog polja, odradio sam dugme dodaj gde kad kliknes otvara polja za novi upis, problem je sto moram da imam neku vrednost u to polje, resio sam to tako sto sam stavio da u sva polja ubaci "UPISI", ali zelim da jednostavno kad kliknes na dugme dodaj prikaze samo prazna polja bez teksta a da u bazi ostane uslova not null.
Sto se tice taba i entera provericu, ovo za sql i enter sa VS sam procitao negde na netu, mozda nisam razumeo najbolje bilo je vezano za izradu forme za upis pomocu WFP (Windows Presentation Foundation client application (.NET Framework 3.5)) mora da se koristi tab a ne enter.
Moj MSN je goranbaki@yahoo.com, ako imas vreme javi se uvece pa mozemo da procaskamo i ako mozes nekako da pomognes da ovo resim.
HVALA |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Michael Poručnik

Pridružio: 11 Nov 2006 Poruke: 488 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pon Jun 01, 2009 1:49 pm Naslov: Re: Visual Studio 2008 i SQL |
|
|
| goranbaki :: | Poceo sam da isprobavam neke stvari u VS 2008 (baza je sql) pa me zanima da li neko zna kako da postavim, za upis u bazu koristim Txt polje koje povezem sa poljem u tabeli, da prelazak na sledece polje ide preko enter a ne tab.
|
U form designeru oznaci sve textbox-ove, prebaci se na Evente u properties prozoru, i nadi event KeyUp a zatim dvoklik na to. Upisi sledeci kod :
| Kod: | | If e.KeyCode = Keys.Enter Then Me.ProcessTabKey(True) |
| goranbaki :: | | Dobio sam informaciju da je nemoguce jer sql koristi tab za prelazak na sledece polje a ne enter. | to samo ako si u MSSQL serveru direktno tj u gridu sa podacima iz tabele!
| goranbaki :: | | I jos jedno pitanje, posto sam u bazi postavio za odredjena polja da mora da se unese podatak morao sam da namestim kad se klikne na taster dodaj da u svako polje, gde je podeseno da mora da se unese podatak, postavi unapred definisanu vrednost. Dal je moguce da se to resi drugacije da su polja prazna klikom na dodaj a da u bazi ostane uslov da moraju da se popune. | Sa NotNull baza sprecava da se to dogodi podizuci odredenu gresku, ali ti moras tu gresku obraditi ili u srednjem sloju ili u klijentu i prikazati korisniku u cemu je problem i eventualno ako si u stanju da ga fokusiras na problematicno polje!
Sve ovo je vezano za VB.WindowsForms a ne WPF. _________________ Resistance is futile.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
derrad Kaplar

Pridružio: 13 Nov 2006 Poruke: 59 Lokacija: Pancevo
|
Poslao: Čet Okt 22, 2009 10:15 am Naslov: za enter |
|
|
ovo ti je kod koji trebas da imas ali napravi osnovnu svoju klasu ta textbox i dodaj ovo :
Private mUseEnterLikeTab As System.Boolean = True
Public Property UseEnterLikeTab() As System.Boolean
Get
Return mUseEnterLikeTab
End Get
Set(ByVal Value As System.Boolean)
mUseEnterLikeTab = Value
End Set
End Property
Private Sub KeyPressEvent(ByVal sender As System.Object, ByVal e As KeyPressEventArgs) Handles MyBase.KeyPress
If mUseEnterLikeTab Then
If e.KeyChar = Chr(13) Then
e.Handled = True
System.Windows.Forms.SendKeys.Send("{TAB}")
End If
End If
End Sub
Property ti je da mozes da iskljucic kada neces. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
derrad Kaplar

Pridružio: 13 Nov 2006 Poruke: 59 Lokacija: Pancevo
|
Poslao: Čet Okt 22, 2009 10:23 am Naslov: Validacija |
|
|
Postoje dva dogadja za validaciju. Jedan je Validated i drugi Validating.
U drugom kada postavis pogledaj ovaj prost kod :
Private Sub TextBox1_Validating(ByVal sender As Object, ByVal e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles TextBox1.Validating
If TextBox1.Text.Trim = "RALE" Then
e.Cancel = False
Else
e.Cancel = True
MessageBox.Show("Validating - NECES IZACI", "ERROR", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error)
Me.ErrorProvider1.SetError(TextBox1, "MORAS UPISATI RALE")
End If
End Sub
kada postaviš e.Cancel = True neces izaci iz textbox-a. ja to ne koristim vec postavljam ErrorProvider na kontrolu ali kroz prvi dogadjaj i pustim korisnika da izadje ali ne moze da upise slog u bazu. takodje moras da odradis razna parsiranja u zavisnosti od tipa polja u bazi jer textbox kada se binduje on je uvek text podatak. I ti moras da to resis. Da korisnik ne unosi tu svasta. I dobro je da prvo napravis textbox-ove za digit, numeric, datum da filtriras koje karaktere uopšte može da unosi itd. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|