| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Fikri Poručnik

Pridružio: 23 Maj 2008 Poruke: 207
|
Poslao: Ned Jul 18, 2010 6:34 pm Naslov: |
|
|
MoxieData radi super!!!!!
Još jedno pitanje, a tiče se ove tematike.
Da ne bih pored svakog rtfboxa u formi dodavao dugmiće za formatiranje teksta, što bi bilo nezamislivo jer imam nekih 8 komada, potrebno mi je nekako da uhvatim zadnju konttrolu na kojoj je bio fokus i dio teksta koji je bio selektovan.
Tako bi sa jednim dugmićem opsluzivao sve rtfboxove, slicno kao toolbar ali
bez njega...
Pokušavao sam ovako:
u lostfocusu kontrole ubacim:
zadnja_kontrola=_VFP.ActiveForm.ActiveControl.Name
u dugmiću koji mi radi BOLD:
IF "thisform."+zadnja_kontrola+".selbold" = .T.
"thisform."+zadnja_kontrola+".selbold" = .F.
ELSE
"thisform."+zadnja_kontrola+".selbold" = .T.
ENDIF
Onda mi javlja grešku:
"Varijabla zadnja_kontrola ne postoji.."
Onda sam pokušavao da negdje snimim zadnju kontrolu pa je ponovo ucitam ali onda mi se javlja greška:
"Datatype mismatch..." |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

Pridružio: 01 Nov 2006 Poruke: 338 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Ned Jul 18, 2010 8:23 pm Naslov: |
|
|
Ideja ti je dobra, ali treba još malo poraditi na realizaciji...
U primeru koji si naveo, varijabla zadnja_kontrola ti izlazi iz tzv. scope-a, tj. kada izađeš iz lostfocus-a ona prestaje da postoji. Mogao bi da to rešiš tako što ćeš tu varijablu deklarisati kao PUBLIC, ali to je ono što sigurno ne želiš.
Bolje je da na nivou forme definišeš jedan property u kojem ćeš držati memorisanu poslednju reachtext kontrolu koja je dobila fokus.
Znači, u Form.Init() dodaj:
| Kod: | Thisform.Addproperty("oCurrentRTF")
Thisform.oCurrentRTF=Thisform.oRTF1 && Inicijalno, ovo napunimo sa prvim RTF-om | Zatim, u svaki RTF u njegov GotFocus() metod ubaciš sledeći kod:
| Kod: | | Thisform.oCurrentRTF=This |
Na kraju, u tasterima za formatiranje teksta reference praviš na Thisform.oCurrentRTF, npr. za Bold:
| Kod: | | Thisform.oCurrentRTF.selbold = .NOT. Thisform.oCurrentRTF.selbold |
_________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Ned Jul 18, 2010 9:48 pm Naslov: |
|
|
Citas mi misli... Vec sam probao sa PUBLIC.
Uptrijebit cu tvoj savjet.
MoxieData je usoješno riješio problem kada je u pitanju tekst u više stranica,
jednostavno ga rastavi, međutim i dalje ostaje problem više textbox-ova na jednom reportu.
Koliko sam mogao ustanoviti podrzava samo jedan!?  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Pet Jul 23, 2010 6:15 pm Naslov: |
|
|
Uspjesno sam sve napravio sa moxiedata... Riješio sam i poroblem više textboxova..
Međutim, imam jedan problem.
Kada pokrenem samo formu npr. forma1 iz foxa sve radi super, međutim kada kompajliram program ili ako pokrenem čitav program iz foxa u
reportima umjesto formatiranog teksta dobijem ovakvo nešto
{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset238{\*\fname Arial;}Arial CE;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang5146\f0\fs18
\par }
U ÄŤemu bi mogao biti problem?
Ako je neko zainteresovan mogu mu poslati ÄŤitavu aplikaciju...?? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

|
Poslao: Pet Jul 23, 2010 8:35 pm Naslov: |
|
|
Možda je suvišno pitanje, ali - da li si primenio SP2 i poslednji HotFix? Naime, neke stvari u reportima (rotacija labela npr.) ne rade bez toga u runtime modu.
A možda je problem i u Moxiedata - ako koristiš demo a ne komercijalnu verziju, možda je namerno ubačena blokada. Ovo samo pretpostavljam - nisam se igrao sa Moxijem... _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Sub Jul 24, 2010 4:38 am Naslov: |
|
|
Koristim sve najnovije zakrpe tako da mislim da to ne bi trebalo biti problem.
A po pitanju MoxieData na njihovoj stranici pise da je jedino ograničenje
onaj njigov vodeni žig na reportu, ostalo je sve u omogućeno, ali eto izgleda da nešto ipak ima... |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Uto Jul 27, 2010 9:57 pm Naslov: |
|
|
Evo šta su mi napisali iz moxiedata:
Make sure you set the _REPORTPREVIEW and _REPORTOUTPUT system variables to point to the REPORTPREVIEW.APP and REPORTOUTPUT.APP files, and that those files are available with your application.
When you are in Development mode, these are set for you automatically, but in a compiled EXE they need to be set in code.
Pokušavao sam ja to napraviti ali i dalje ne radi, pa sam im poslao moju kompletnu aplikaciju da pogledaju ali ne javljaju se vise..  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Pon Avg 02, 2010 8:13 pm Naslov: |
|
|
Prava je steta sto sam sve napravio i radi kako treba ali samo kada pokrenem formu iz foxa. Ako kompajliram program nece da radi, cak ni ako pokrenem glavni (.prg) program aplikacije iz foxa.
Stvarno mi ne ide u glavu, a vidim da i vi nemate nekih ideja sta bi to moglo biti....
Mogu vam poslati aplikaciju ako hocete pa se nervirajte ovako kao i ja  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Michael Poručnik

Pridružio: 11 Nov 2006 Poruke: 488 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pon Avg 02, 2010 9:41 pm Naslov: |
|
|
Ajd da probam ja, mada nisam radio sa Moxie... Kad kompajliras exe, tebi sistemske varijable _REPORTPREVIEW i _REPORTOUTPUT nisu izgleda setovane! Ajd probaj ovako, u glavnom PRG-u :
| Kod: |
_REPORTPREVIEW = (GETENV("CommonProgramFiles") + "\microsoft shared\VFP\ReportPreview.app")
_REPORTOUTPUT = (GETENV("CommonProgramFiles") + "\microsoft shared\VFP\ReportOutput.app")
|
Pa kompajliraj i probaj!
p.s. javi rezultat! _________________ Resistance is futile.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Fikri Poručnik

|
Poslao: Uto Avg 03, 2010 5:22 pm Naslov: |
|
|
Michael, hvala na pokusaju ali vec sam to probao i nije uspjelo.
Nije samo problem kod kompajliranja nego i ako pokrenem glavni prg direktno iz foxa..
Stvarno ne razumijem.. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
slobodan Poručnik

|
Poslao: Uto Avg 03, 2010 10:51 pm Naslov: |
|
|
Ako se ponaša tako kako kažeš, pokušaj da ideš metodom eliminacije - počni tako što ćeš napraviti najjednostavniji "glavni" program, u njemu samo setuj potrebne varijable i pozovi problematičan report. Ako to prođe OK, onda malo - po malo dodaj ostale komponente svoje aplikacije, pa posle svakog dodavanja proveri da li i dalje radi kako treba. Moguće je da te zafrkava nešto od ostatka aplikacije, ili setovanja u njoj.
Znači, probaj da počneš sa npr.:
| Kod: | _REPORTPREVIEW = (GETENV("CommonProgramFiles") + "\microsoft shared\VFP\ReportPreview.app")
_REPORTOUTPUT = (GETENV("CommonProgramFiles") + "\microsoft shared\VFP\ReportOutput.app")
REPORT FORM ProblematicanReport.frx TO PRINT PROMPT PREVIEW |
pa vidi dalje... _________________ Postoji 10 vrsta ljudi: oni koji razumeju binarne brojeve i oni drugi.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|