FoxPro forum FoxPro
Fox drangulije i druge sitnice

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

12 neuspelih programskih jezika

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    FoxPro forum -> IT stvarčice
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Zed McJack
Site Admin
Site Admin

Pridružio: 31 Okt 2006

PorukaPoslao: Uto Jul 17, 2007 7:43 am    Naslov: 12 neuspelih programskih jezika Odgovoriti sa citatom

Čitajući blogove naleteo sam na link do sajta www.softwaredeveloper.com i jednog interesantnog članka, koji govori o programskim jezicima koji se nisu primili.

Od 8500 postojećih programskih jezika odabrano je 12, a navođenje Delphi-ja u toj listi je ono što me je iznenadilo.
Baš sam mislio da je Delphi prihvaćen, barem ovde kod nas.

Drugo iznenađenje je ime jednog jezika: brainfuck Shocked Laughing e stvarno svašta postoji na ovome svetu.

Komentari?
Michael
Poručnik
Poručnik

Pridružio: 11 Nov 2006

PorukaPoslao: Uto Jul 17, 2007 2:30 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Taj koji je pisao ili nezna sta pise ili nezna o cemu pise. Ako po njemu Delphi jezik koji se nije primio onda on nema veze sa zivotom. Poslovnih aplikacija napisanih u Delphiju ima vise nego u VB6. Napolju kada pises poslovnu aplikaciju, pod uslovom da ne zelis multiplatforsko resenje, imas uglavnom dva izbora (pre pojave .NET-a) ili Fox ili Delphi (vise ovo prvo) nego otkad se pojavio .NET delphi je izgubio na dahu jer ih Microsoft zeza nevideno. Npr. M$ ne da da se distribuira .NET framwork koji je u beta fazi (slucaj sa verzijom 2) tako da je Borland bio prinuden da Delphi 2006 izda pod 1.1 verijom .NET-a a onda MS izbaci svoj studio 2005 sa .NET verijom 2. Toliko o ubijanju konkurencije ...

Jedino je sigurno da koriscenje Delphi-ja ima tendenciju opadanja.

E sad da ne bi ispalo da ja lupetam evo pogledajte ovde

Kao sto se vidi Delphi je na 13. mestu po zastupljenosti, prosle godine je bio 10. ( u julu) a 2005 milim da je bio, ako pamcenje sluzi, na 7 ili 8 mestu.

Kada obratite paznju na VB koji je na 4. mestu treba uzeti u obzir da pod VB se uzimaju zajedno i VB6 i VB.Net sto znaci da to nije realna pozicija za njih ponaosob.

Toliko o jezicima

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    FoxPro forum -> IT stvarčice Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu