|
FoxPro Fox drangulije i druge sitnice
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Zed McJack Site Admin

Pridružio: 31 Okt 2006 Poruke: 258 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Uto Jul 17, 2007 7:43 am Naslov: 12 neuspelih programskih jezika |
|
|
Čitajući blogove naleteo sam na link do sajta www.softwaredeveloper.com i jednog interesantnog članka, koji govori o programskim jezicima koji se nisu primili.
Od 8500 postojećih programskih jezika odabrano je 12, a navođenje Delphi-ja u toj listi je ono što me je iznenadilo.
Baš sam mislio da je Delphi prihvaćen, barem ovde kod nas.
Drugo iznenađenje je ime jednog jezika: brainfuck e stvarno svašta postoji na ovome svetu.
Komentari? _________________ Mrav od 120 kg |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Michael Poručnik

Pridružio: 11 Nov 2006 Poruke: 488 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Uto Jul 17, 2007 2:30 pm Naslov: |
|
|
Taj koji je pisao ili nezna sta pise ili nezna o cemu pise. Ako po njemu Delphi jezik koji se nije primio onda on nema veze sa zivotom. Poslovnih aplikacija napisanih u Delphiju ima vise nego u VB6. Napolju kada pises poslovnu aplikaciju, pod uslovom da ne zelis multiplatforsko resenje, imas uglavnom dva izbora (pre pojave .NET-a) ili Fox ili Delphi (vise ovo prvo) nego otkad se pojavio .NET delphi je izgubio na dahu jer ih Microsoft zeza nevideno. Npr. M$ ne da da se distribuira .NET framwork koji je u beta fazi (slucaj sa verzijom 2) tako da je Borland bio prinuden da Delphi 2006 izda pod 1.1 verijom .NET-a a onda MS izbaci svoj studio 2005 sa .NET verijom 2. Toliko o ubijanju konkurencije ...
Jedino je sigurno da koriscenje Delphi-ja ima tendenciju opadanja.
E sad da ne bi ispalo da ja lupetam evo pogledajte ovde
Kao sto se vidi Delphi je na 13. mestu po zastupljenosti, prosle godine je bio 10. ( u julu) a 2005 milim da je bio, ako pamcenje sluzi, na 7 ili 8 mestu.
Kada obratite paznju na VB koji je na 4. mestu treba uzeti u obzir da pod VB se uzimaju zajedno i VB6 i VB.Net sto znaci da to nije realna pozicija za njih ponaosob.
Toliko o jezicima _________________ Resistance is futile.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|