|
FoxPro Fox drangulije i druge sitnice
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
Zed McJack Site Admin

Pridružio: 31 Okt 2006 Poruke: 258 Lokacija: Bečej
|
Poslao: Pon Sep 03, 2007 11:39 am Naslov: Rootkit |
|
|
Čitajući danas najnoviji broj Sveta Kompjutera naišao sam na članak posvećen sigurnosti sa temom koja obrađuje Rootkit.
Rootkit je alat koji omogućava potpuno sakrivanje trojanca ili nekog drugog sličnog programa od antivirusnih programa ili od listanja podataka u redžistriju ili nadgledanja procesa.
Sam po sebi Rootkit nije opasan, ali kako to biva sa većinom drugih stvari ako ga koristi onaj ko ima zle namere postaje mu moćno dodatno oružje.
AV kompanije predviđaju porast korišćenja Rootkit programa.
Neke od njih su već spremile i namenske programe koji mogu da prepoznaju Rootkit programe i da ih eliminišu.
Autor članka (Mirko Perak) navodi da je alat koji pravi kompanija F-Secure a koji se zove Blacklight (Rootkit elilminator), već dostupan u free verziji za skidanje.
Ja sam proramče već skinuo odavde (883kb) i utvrdio da mi je računar čist što se tiče Rootkit programa.
Ako je nekome od vas stalo da proveri takvu stvar izvolte pa skinite program, dostupan je u free verziji do prvog oktobra. Posle toga će biti integrisan u AV alat F-Secure Internet security 2007, koji se plaća-jelte, pa onda požurte polako. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Michael Poručnik

Pridružio: 11 Nov 2006 Poruke: 488 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pon Sep 03, 2007 9:13 pm Naslov: |
|
|
Ja koristim "Nod32" i na desktop racunaru i na notebook-u.
A ovo je sa njihovog sajta :
| Eset :: | | ESET’s award-winning, antivirus software system, NOD32, provides real-time protection from known and unknown viruses, spyware, rootkits and other malware. NOD32 offers the smallest, fastest and most advanced protection available, with more Virus Bulletin 100 Awards than any other antivirus product... |
Znaci trebalo bi da sprecava i taj rootkit _________________ Resistance is futile.
 |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
alexandar.mojsejev Regrut

Pridružio: 30 Apr 2007 Poruke: 3
|
Poslao: Pon Okt 15, 2007 10:35 am Naslov: |
|
|
Pozdrav, rec - dve vezano za rootkit.
Dakle rootkit je skup 'alata', a ne klasican program. Nastao od jednostavnih unix termina, gde je root (super user), a kit (oprema), drugim recima skup programa za osvajanje ([unix]root-a, [win]administrator).
Ono sto treba da nas plasi jesu programi u opremi. Tu morate da razdvajate neke stvari, a to su trojanac, exploit, virus, crack itd. Jedini nacin da udjete na neki racunar neophodan vam je Exploit koji bi lokalno ili spolja(remote) izazvao pucanje odredjenog programa i na taj nacin izvrsio 'ShellCode', kada na taj nacin ovladate 'super userom', omoguceno vam je da podmetnete trojanac, program koji vam omogucuje neometan ulaz u osvojen racunar. Sto se virusa tice tu je stvar jednostavna, sluzi da napravi sranje postenom korisniku, o Crack-u nema potrebe da trosim byte-ove
Sve u svemu dokon pop i koze krsti  _________________ Soft Design Beograd |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|